torsdag, november 17, 2005

Glada bestick?


Det har hamnat en ny lapp på korridoren till följd av att någon envisas med att sätta besticken i bestickkorgen åt fel håll. Herre gud, katastrof! Men ärligt talat, botten på de där korgarna är ganska äckliga. Jag har kollat. Och så ser man ju inte vilka bestick som är vilka om man bara ser skaften. Så kan vi ju inte ha det. Och så är jag uttråkad. Det intressantaste som någonsin händer är att kaffekokaren flyttar på sig c:a en gång om dagen. Paaaaarty!

måndag, november 07, 2005

Intermission

Idag tömde jag soporna. Jag hade inte ork nog att göra om mitt förra experiment. Det var ju antagligen min tur nu.

Mitt nästa experiment kommer bli att sätta upp en stor lapp där folk kan skriva sina namn. Så att vi "lär känna varandra". Nutteputtigt. Det är dock inte hela min tanke. Så snart där finns 6 namn så tänker jag sätta ut små lappar med uppgifter efter namnen. Torka av spisen, ta ut soporna, dammsug kaffebordet, skura en av stolarna på balkongen, osv. Utförs uppgiften får de en guldstjärna efter sitt namn. Som på dagis, när man var duktig. Jag känner av ungefär den nivån här, så det funkar säkert skitbra. Eller så blir de sura och förolämpade och river ner lappen, men då har de godkänt anarkin och jag kan göra som jag vill.
Isåfall ska alla fula filmposters ner, kaffebordet samt en av sofforna ryker, och vi skaffar ett MATBORD. Min korridor har inget matbord. Alla stolar står på balkongen och samlar på nån intressant beläggning. Plastmossa kanske.















Det skulle vara orättvis att kalla stället för ett råtthål, för jag har haft råttor som gjort snyggare och funktionellare bon än det här.

torsdag, november 03, 2005

Propplösning

Igårkväll gick en propp. Poff sa datorn och sedan stirrade man korkat framför sig en stund.
Alldeles efteråt började det röra på sig i korridoren. Newben kikade trött ut och konstaterade att han inte hade nån ström. Han anklagade frågande sig själv då han just kopplat in datorn och kaffekokaren. Han övervägde att ringa brandförsvaret som det står att man ska göra vid vid akuta fel på bostaden jourtid, men kom på att det nog kunde vänta tills imorgon. Vi hittade inget proppskåp på korridoren och gick in på våra rum igen.

En stund senare kom kökstökaren hem, och då helt plötsligt hörde jag honom PRATA. Han pratade, med newben, om var proppskåp fanns. Och så skyndade de ner för trapporna och åtgärdade problemet med gemensamma krafter, och löste alltså även den sociala proppen i alla fall för en liten stund.
Uppenbarligen läggs det större vikt vid att datorn funkar än om köket ruttnar och bananflugorna byugger en bikupa av gammal mat.

I motsats till detta genombrott har det skapats en ny företeelse. Dumpad disk.
Sluta hogga alla prylar, vi andra behöver väl också använda det! Dessutom ser flugorna det som deras privata fort.
Dags att rita nya teckningar.

onsdag, november 02, 2005

Lemony fresh

Någon torkade av diskbänken innan jag hann göra det.
Vem är det som plötsligt inte är efterblivet handlingsförlamad?
Vaskområdet såg töntigt fräscht ut också. Ja, förutom att någon hade lämnat all sin disk i en av vasksektionerna. Jag antar att det finns en reaktion för varje aktion.

Det här är en spännande utveckling.
Det står en sprillrans ny toalett ute i korridoren också, med tillhörande handfat. Who's the lucky winner?

tisdag, november 01, 2005

Saker och ting börjar röra sig

Någon har tömt soporna!

Trycket blev till slut för stort, på både individen och den stackars soppåsen, någon skred till verket och tömde soporna. Båda två och en halv, där den halva var soppåsen jag började fylla på en stol i brist på annat.
Jävla dag, den har överlistat mig. Nu är jag tvungen att både dammsuga och torka av diskbänken.


Men innan jag kan börja med något av det här var jag tvungen att torka upp en oidentifierbar sörja som visade sig först när man flyttat soppåsen som stått över den och jäst lyckligt.
Sörjan är högst
troligen skyldig till den "spännande" doften som spritt sig i köket tidigare. Jag dränkte den med allrengöring.





Ewwww....









Studentens bästa vän är såvida inte spriten, utan plasthandsken.
Viva la plasthandske. Min framtida följeslagare i köket.

Newbie

Den nya människan presenterade sig i korridoren idag.
Han hade precis flyttat in, och visste inte riktigt hur det gick till att bo på korridor.
Han hade inga egna bestick, och undrade vad vi hade för sorts ordning och regler på korridoren, om det gick bra att använda besticken i köket och diska efter sig.

Jag sa att vi körde på full anarki, och att saker man lägger ut i det allmänna köket (miss)brukas av alla.

Han verkar trevlig.
Även om han inte förstår bättre än att gå ut i köket i bara strumpor.

Detta innebär också att jag nu måste dammsuga. Skit också. Hur stor var den här chansen på en skala?