onsdag, oktober 19, 2005

Min korridor

Hej. Som många andra här i studentvärlden har jag flyttat hemifrån och bosatt mig på en korridor. Först tittade jag efter små ettor, för jag hade en fix idé om att jag ville ha en egen dusch. Till slut valde jag det billigare alternativet korridorrum, efter att jag fått mina klor om ett rum som var lika stort som många ettor. I rule.
Det här är en beskrivning av korridorlivet enligt hyresvärdens hemsida:

"Korridorlivet är färgsprakande och inspirerande. Du möter människor från andra städer, länder och kulturer och blir en del av en social smältdegel. Gemensam matlagning och svettiga brännbollskvällar är populära inslag. Sköna motvikter till tunga böcker."

FEL.

Min korridor suger. S-U-G-E-R.
Jag har bott här sedan den 25:e augusti. Dvs. snart två månader. För det första var korridoren sunkig. Men det är korridorer efter sommaruppehåll, så jag såg genom fingrarna på den stora isklumpen i mitt kylfack och den klibbiga (?) diskbänken.
I början såg jag aldrig några människor. Jag kollade i skåpen för att lista ut hur många som bodde där, om de ens gjorde det. Utöver ett ömsesidigt "hej" om man råkade få ögonkontakt längre än 3 sekunder, tog det ungefär en månad innan någon sa någonting. Det var en tjej. Under samtalet kom vi överrens om att korridoren var rätt äcklig och att vi borde göra något åt det, någon dag. Hoppet växte. En kväll efter jag gått och lagt mig knackade hon på och ville låna min TP-kabel. (Det fick hon inte.) Social interaktion!
Nåja. Nu har det gått ännu en månad sedan den unika händelsen, och jag har inte sett till tjejen på flera veckor, och hennes rum låg uppe för uthyrning på hemsidan. Blev hon uppäten av bananflugorna i köket, eller gjorde hon det smarta draget och flyttade någon annanstans?
Allt jag vet är att med henne försvann den enda personen förutom mig själv som tömde soporna och torkade av efter sig.

För att komma till en poäng, fan, min korridor är äcklig och öde. Det råder total anarki.
  • Golvet är fullt med skräp, damm och matrester.
  • Ingen tömmer någonsin soporna, utan hoppas på att flugorna som bor under vasken ska äta upp skräpet efterhand de fyller på med nytt.
  • Diskställen är alltid proppfulla och diskbänken kladdig.
  • Det finns inget matbord att sitta vid, istället ett skrangligt litet kaffebord med tillhörande sunksoffor. (Stolarna står på balkongen och samlar nån konstig beläggning.)
  • Någon fäller hår i hela duschen
  • Det enda färgsprakande och inspirerande är matresterna i vasken
  • Korridorskassan består av en kvarglömd spargris med enkronor jag bände upp för att köpa nytt diskmedel.
De senaste två eller mer veckorna har jag sett två olika personer på korridoren i förbifarten.
Det ska bo 6 st här.
Och till råga på allt så tror jag någon snor av mitt smör.

2 Comments:

At 4:24 em, Anonymous Anonym said...

haha..
kom igen din tråkiga loser! att bo på korridor o sunka e skoj. å om du e så egoistisk o pedantisk ere väl bara att skaffa egen lgh! vare nån ja retade o gjorde livet surt för när ja bodde i korridor så var d såna som du! mo ha ha

 
At 9:36 em, Anonymous Anonym said...

Matrix, hur många gånger tappades du i golvet när du föddes om jag får fråga? :)

 

Skicka en kommentar

<< Home